Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Ajankohtaista
Ajankohtaisia uutisia Eskimo-kumppaneista, uutuuksista ja sesongin aiheista

Täällä voit seurata mitä Eskimolla tapahtuu. Esittelemme Eskimo-kumppaneita ja työvälineitä, vinkkejä retkeilyyn, yhdessä syömiseen, grillaamiseen, marjastukseen, kalastukseen ja säilömiseen. Inspiraatiota jokaiseen sesonkiin! Lämpimästi tervetuloa mukaan.


Eskimo Eko -tuotetestaajahaku on käynnistynyt

 

Avainlippu- ja joutsenmerkityt, FSC-sertifioidusta raaka-aineesta tuotetut, Eskimo Eko paperiset paistopussit sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Voit höyryttää, hauduttaa ja paistaa niin lihaa, kanaa, kalaa, kuin kasviksiakin. Me etsimme nyt Eskimo-klubilaisten joukosta innokkaita ruoanlaittajia testaamaan tätä tämän syksyn Eskimo-uutuutta.

Perustele lyhyesti miksi juuri sinut tulisi valita Eskimo Eko -testijoukkoomme, ja valitsemme ilmoittautuneiden joukosta kymmenen tuotetestaajaa.

Tuotetestaajat saavat Eskimo Eko -paistopusseja testiin, ja testijakson jälkeen testaajat sitoutuvat antamaan arvionsa arviointilomakkeella Fredman Operations Oy:lle.

Eskimo Eko tuotetestaajahaku

* Vaaditut tiedot


 

Vinkkejä kesävaellukselle valmistautumiseen ja pakkaamiseen

Yhteistyökumppanimme, Frida Pelin, suuntasi kesävaellukselle Ruotsin Kebnekaiselle. Tällä videolla Frida jakaa parhaat vinkkinsä kesävaellukselle valmistautumiseen ja pakkaamiseen.


Kesä on lähiretkeilyn kulta-aikaa

Kesälomalla pääsee vihdoin rentoutumaan ja viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Lomalla ei aina tarvitse suunnata maapallon toiselle puolelle päästäkseen irtautumaan arjesta. Partioaitta ja Jalmafi ovat tehneet yhteistyössä videon lähiretkeilystä, voit katsoa sen Eskimon ja Partioaitan Facebook-sivulta. Jalmari luottaa retkieväiden säilytyksessä, kuljetuksessa ja valmistuksessa Eskimon laadukkaisiin työvälineisiin. Talvella Jalmari kävi ystävien kanssa retkellä, ja tämän videon tortillat sekä tikkupullat maistuvat erinomaisesti myös näin kesällä.

Jostain syystä ruoka maistuu paremmalle ulkona. Retkestä kuin retkestä tekee parhaan se hetki kun saa rapistella eväsleivät esille, kaataa termarista höyryävän kuumaa juomaa ja istahtaa hetkeksi mättäälle. Kunnollisten esivalmistelujen ja parhaiden työvälineiden avulla nuotion äärellä herkkujen valmistus käy käden käänteessä.

Lyhyellekin retkelle kannattaa valmistautua etukäteen, etenkin kun kyseessä on retkieväät. Kääri eväsleivät leivinpaperiin, makkarat tai soijanakit sujahtavat kätevästi uudelleen suljettavaan Eskimon Tuplis-pussiin. Jälkkärilettutaikinan kuivat ainekset voi sekoittaa jo valmiiksi Eskimon Vetsku-pussiin. Pakkaa kestäviin pusseihin mukaan tulitikut,Eskimon foliota ja kuituliinaa sekä suodatinpusseja, nämä toimivat mainioina makkaran tarjoilutaskuina. Ota mukaan reppuun vielä muutama foliovuoka sekä kertakäyttöisiä leikkuualustoja ja suuntaa luontoon valmistamaan ruokaa.


 

Villiyrtit villitsee

Monet villiyrteistä ovat juuri tällä hetkellä parhaimmillaan, ja luonnosta voit kerätä vaikka koko lounassalaatin ainekset. Nämä tuovat hymyn villiyrttilähettiläs Sami Tallbergin kasvoille, joka kertoo, että kevät ja alkukesä ovat villiyrttien keruun kannalta parasta aikaa. Eskimo Tuplis- ja Vetsku-pussit täyttyvät nopeasti Samin päästessä tutkimaan luontoa. Kantojen ja kuusien välistä löytyy ketunleipiä, metsäorvokkeja, litulaukkaa ja isomaksaruohoa. Osan keräämistään villiyrteistä Sami säilöö ja osa päätyy heti tulevan illallisen raaka-aineeksi. Sami on aina ollut erityisen intohimoinen raaka-aineiden laadun suhteen ja hän on työskennellyt monissa huippuravintoloissa. Inspiraatio villiyrtteihin syttyi hänen työskennellessään Lontoossa. Myöhemmin Tallberg on kirjoittanut keittokirjoja, jotka ovat täynnä herkullisia villiyrttirespetejä.

Tässä Samin tarina, ole hyvä.


 

Eskimo yhteistyöhön Frida Pelinin, retkeilevän luokanopettajan, kanssa

Eskimo ja Frida Pelin ovat aloittaneet yhteistyön vuoden 2017 alusta. Ensi vuonna Fridan tähtäimessä on Grönlannin mannerjäätikön, ja varmasti myös itsensä, ylittäminen. Grönlannin hiihtovaelluksen aikana on tarkoitus taivaltaa kuusisataa kilometriä neljässä viikossa. Grönlantiin lähtevä retkikunta koostuu täysin naisista, ja Eskimo on ylpeänä mahdollistamassa tätä hiihtovaellusta. Fridan aikaisemmat hiihtovaellukset ovat suuntautuneet jäätiköille Islantiin ja Huippuvuorille. Eskimon työvälineet ovat Fridalle jo entuudestaan tuttuja, joten tulemme saamaan paljon vinkkejä aina varusteiden pakkaamisesta retkiruoan säilömiseen ja valmistamiseen.

Frida Pelin on päivätyössään luokanopettaja, joka harrastaa laajalti kaikkea ulkoiluun liittyvää. Frida on tehnyt retkiä ja vaelluksia sekä Suomessa että Pohjoismaissa - lyhkäisistä päiväretkistä viikonmittaisiin vaelluksiin. Kesällä Frida liikkuu merellä purjeen tai melan voimalla, eikä Atlantin ylityskään ole Fridalle vierasta.

Tervetuloa mukaan seuraamaan Fridan matkaa kohti Grönlantia!