Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Ajankohtaista
Ajankohtaisia uutisia Eskimo-kumppaneista, uutuuksista ja sesongin aiheista

Täällä voit seurata mitä Eskimolla tapahtuu. Esittelemme Eskimo-kumppaneita ja työvälineitä, vinkkejä retkeilyyn, yhdessä syömiseen, grillaamiseen, marjastukseen, kalastukseen ja säilömiseen. Inspiraatiota jokaiseen sesonkiin! Lämpimästi tervetuloa mukaan.


Fredman on sitoutunut savuttomaksi työpaikaksi

Kirsi valitsi savuttomuuden.

Kun Fredmanista 1.9.2016 Sitoumus2050 -lupauksemme seurauksena tuli savuton työpaikka, Rauman tehtaallamme työskentelevä Kirsi Sillanpää oli pahimpia kriitikoita. Työnantaja tukee puolen vuoden ajan henkilökuntaa nikotiinikorvausvalmistein ja työterveyshuollon kautta, mutta silloin Kirsi ei savuttomuudesta piitannut: ”Se kapina johtui kai siitä, kun aikuinen ihminen ei saa itse tehdä valintoja. Kukaan ei minun puolestani päätä, että enää et polta”, Kirsi Sillanpää kertoo.

Tänään Kirsi kertoo olleensa savuttomana jo muutaman kuukauden yli 20 vuoden sauhuttelun jälkeen. Ajatus savuttomuudesta kypsyi pikkuhiljaa, kun työpaikalla ei saanut enää polttaa. Sauhuttelukerrat harvenivat, ja se lopullinen päätös lopettamiselle syntyi henkilökohtaisista syistä: ”En tarvinnut nikotiinikorvausvalmisteita lopettamisen avuksi. Olen itsepäinen luonne, ja siitä on ollut apua. Ennen kaikkea tupakointi oli tapa, joten pastilleja olen tarvittaessa imeskellyt korvikkeena”, Sillanpää jatkaa.

Jo muutama kuukausi tupakoinnin lopettamisesta on myös ilmennyt positiivisia vaikutuksia: ”Enää en hengästy niin kuin ennen. Esimerkiksi ruohonleikkuu ei enää vaadi tupakkataukoja. Maku- ja hajuaisti ovat parantuneet. Tietysti mainitsemisen arvoinen on myös kauppareissujen halventuminen, kun tupakkaan ei kulu enää rahaa”, Sillanpää luettelee tupakoinnista luopumisen positiivisiksi puoliksi.

Kirsi on myös keksinyt tavan palkita itseään savuttomuudesta. Viimeisimpänä palkintona itselleen hän osti keikkaliput, jotka nekin säästyivät tupakkarahoista.

Vaikka vuosi sitten Kirsi vielä laittoi hanakasti kapuloita rattaisiin savuttomuutta vastaan, niin hän mainitsee, että elämäntilanteet muuttuvat ja tupakointi saattaa loppua ihan yhtäkkiä ilman suurempaa suunnittelua. Tupakoiville hän antaakin ohjeena, että ennen kaikkea lopettamispäätös lähtee omasta halusta ja tahdosta: ”Kannustan kaikkia kokeilemaan lopettamista! Jos et onnistu, niin vähennä edes”, Sillanpää kannustaa.

Nyt Kirsi on savuton ja onnellinen. Hän nauttii ihan uudella tavalla harrastuksistaan, joihin kuuluvat mm. sienestys, lukeminen, koirien kanssa harrastelu ja keikoilla käyminen. Kysyttäessä savuttomasta tulevaisuudesta, hän ei sano ei koskaan enää vaan päivä kerrallaan.


 

Eskimo Eko -tuotetestaajahaku on käynnistynyt

 

Avainlippu- ja joutsenmerkityt, FSC-sertifioidusta raaka-aineesta tuotetut, Eskimo Eko paperiset paistopussit sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Voit höyryttää, hauduttaa ja paistaa niin lihaa, kanaa, kalaa, kuin kasviksiakin. Me etsimme nyt Eskimo-klubilaisten joukosta innokkaita ruoanlaittajia testaamaan tätä tämän syksyn Eskimo-uutuutta.

Perustele lyhyesti miksi juuri sinut tulisi valita Eskimo Eko -testijoukkoomme, ja valitsemme ilmoittautuneiden joukosta kymmenen tuotetestaajaa.

Tuotetestaajat saavat Eskimo Eko -paistopusseja testiin, ja testijakson jälkeen testaajat sitoutuvat antamaan arvionsa arviointilomakkeella Fredman Operations Oy:lle.

Eskimo Eko tuotetestaajahaku

* Vaaditut tiedot


 

Vinkkejä kesävaellukselle valmistautumiseen ja pakkaamiseen

Yhteistyökumppanimme, Frida Pelin, suuntasi kesävaellukselle Ruotsin Kebnekaiselle. Tällä videolla Frida jakaa parhaat vinkkinsä kesävaellukselle valmistautumiseen ja pakkaamiseen.


Kesä on lähiretkeilyn kulta-aikaa

Kesälomalla pääsee vihdoin rentoutumaan ja viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Lomalla ei aina tarvitse suunnata maapallon toiselle puolelle päästäkseen irtautumaan arjesta. Partioaitta ja Jalmafi ovat tehneet yhteistyössä videon lähiretkeilystä, voit katsoa sen Eskimon ja Partioaitan Facebook-sivulta. Jalmari luottaa retkieväiden säilytyksessä, kuljetuksessa ja valmistuksessa Eskimon laadukkaisiin työvälineisiin. Talvella Jalmari kävi ystävien kanssa retkellä, ja tämän videon tortillat sekä tikkupullat maistuvat erinomaisesti myös näin kesällä.

Jostain syystä ruoka maistuu paremmalle ulkona. Retkestä kuin retkestä tekee parhaan se hetki kun saa rapistella eväsleivät esille, kaataa termarista höyryävän kuumaa juomaa ja istahtaa hetkeksi mättäälle. Kunnollisten esivalmistelujen ja parhaiden työvälineiden avulla nuotion äärellä herkkujen valmistus käy käden käänteessä.

Lyhyellekin retkelle kannattaa valmistautua etukäteen, etenkin kun kyseessä on retkieväät. Kääri eväsleivät leivinpaperiin, makkarat tai soijanakit sujahtavat kätevästi uudelleen suljettavaan Eskimon Tuplis-pussiin. Jälkkärilettutaikinan kuivat ainekset voi sekoittaa jo valmiiksi Eskimon Vetsku-pussiin. Pakkaa kestäviin pusseihin mukaan tulitikut,Eskimon foliota ja kuituliinaa sekä suodatinpusseja, nämä toimivat mainioina makkaran tarjoilutaskuina. Ota mukaan reppuun vielä muutama foliovuoka sekä kertakäyttöisiä leikkuualustoja ja suuntaa luontoon valmistamaan ruokaa.


 

Villiyrtit villitsee

Monet villiyrteistä ovat juuri tällä hetkellä parhaimmillaan, ja luonnosta voit kerätä vaikka koko lounassalaatin ainekset. Nämä tuovat hymyn villiyrttilähettiläs Sami Tallbergin kasvoille, joka kertoo, että kevät ja alkukesä ovat villiyrttien keruun kannalta parasta aikaa. Eskimo Tuplis- ja Vetsku-pussit täyttyvät nopeasti Samin päästessä tutkimaan luontoa. Kantojen ja kuusien välistä löytyy ketunleipiä, metsäorvokkeja, litulaukkaa ja isomaksaruohoa. Osan keräämistään villiyrteistä Sami säilöö ja osa päätyy heti tulevan illallisen raaka-aineeksi. Sami on aina ollut erityisen intohimoinen raaka-aineiden laadun suhteen ja hän on työskennellyt monissa huippuravintoloissa. Inspiraatio villiyrtteihin syttyi hänen työskennellessään Lontoossa. Myöhemmin Tallberg on kirjoittanut keittokirjoja, jotka ovat täynnä herkullisia villiyrttirespetejä.

Tässä Samin tarina, ole hyvä.


 

Eskimo yhteistyöhön Frida Pelinin, retkeilevän luokanopettajan, kanssa

Eskimo ja Frida Pelin ovat aloittaneet yhteistyön vuoden 2017 alusta. Ensi vuonna Fridan tähtäimessä on Grönlannin mannerjäätikön, ja varmasti myös itsensä, ylittäminen. Grönlannin hiihtovaelluksen aikana on tarkoitus taivaltaa kuusisataa kilometriä neljässä viikossa. Grönlantiin lähtevä retkikunta koostuu täysin naisista, ja Eskimo on ylpeänä mahdollistamassa tätä hiihtovaellusta. Fridan aikaisemmat hiihtovaellukset ovat suuntautuneet jäätiköille Islantiin ja Huippuvuorille. Eskimon työvälineet ovat Fridalle jo entuudestaan tuttuja, joten tulemme saamaan paljon vinkkejä aina varusteiden pakkaamisesta retkiruoan säilömiseen ja valmistamiseen.

Frida Pelin on päivätyössään luokanopettaja, joka harrastaa laajalti kaikkea ulkoiluun liittyvää. Frida on tehnyt retkiä ja vaelluksia sekä Suomessa että Pohjoismaissa - lyhkäisistä päiväretkistä viikonmittaisiin vaelluksiin. Kesällä Frida liikkuu merellä purjeen tai melan voimalla, eikä Atlantin ylityskään ole Fridalle vierasta.

Tervetuloa mukaan seuraamaan Fridan matkaa kohti Grönlantia!