Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

 

Grilli kuumaksi – Näin joulukinkku valmistuu Petri Huhdan tapaan

 

Samaan aikaa kun toiset avaavat aattoaamuna uunin luukun, Petri Huhta pukee päälleensä toppatakin ja suuntaa ulos grillin äärelle. On aika valmistaa perinteinen jouluaaton herkku, grillattu kinkku.

 

Vinkkejä kinkun grillaukseen

 

    • Nosta kinkku huoneenlämpöön vähintään tunnin ennen grillaamista.

 

    • Ruskista aluksi kinkku ympäriinsä kuumassa grillissä suoraan ritilän päällä

 

    • Pudota grillin lämpötila 150 – 200 asteeseen ruskistamisen jälkeen. 

 

    • Aseta kinkku mielellään korotetun ritilän päälle ja käytä epäsuoraa grillausmenetelmää. Siinä lihaan kohdistuva lämpö on suoraan grillaustapaan verrattuna huomattavasti alhaisempi. Epäsuorassa grillauksessa lämpö kohdistetaan lihan reunoille. Mikäli käytössäsi on kolmen tai neljän polttimon grilli, sulje keskimmäiset polttimot, jotta lämpöä ei kohdistu suoraan kinkkuun. Näin kypsyminen tapahtuu hitaasti, lämpö kiertää grillissä paremmin ja kinkku ei pääse palamaan pinnalta. 

 

    • Laita kinkun alle Eskimo grillausalusta, johon lihaneste valuu. Sivele lihanestettä kinkun päälle noin 30 minuutin välein.

 

    • Kääntele kinkkua välillä, jotta liha kypsyy mahdollisimman tasaisesti.

 

    • Kypsymisaika (noin. 1–1,5h/kg) riippuu grillistä sekä kinkun koosta. Pieni kinkku paistuu huomattavasti nopeammin kuin iso.

 

    • Kinkun sisälämpösuositus on 72 – 74 astetta. Huomaathan, että kinkku kypsyy vielä grillin sulkemisen jälkeenkin ja paistamisen jälkeen sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen.

 

    • Käytä hyvän lopputuloksen varmistamiseksi lihalämpömittaria. Mittari tulee asettaa kinkun paksuimpaan kohtaan.

 

  • Rullaa kinkku lopuksi folioon ja anna sen vetäytyä hetki pöydällä ennen tarjoilua.