Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Inspiraatiota sesonkiin
Retkeilyä, yhdessä syömistä, grillausta, marjastusta, kalastusta, säilömistä. Inspiraatiota jokaiseen sesonkiin!

 EVÄSHETKI KRUUNAA RETKEN KUIN RETKEN  

 

Jostain syystä ruoka maistuu paremmalle ulkona. Retkestä kuin retkestä tekee parhaan se hetki kun saa rapistella eväsleivät esille, kaataa termarista höyryävän kuumaa juomaa ja istahtaa hetkeksi mättäälle. Kunnollisten esivalmistelujen ja parhaiden työvälineiden avulla nuotion äärellä herkkujen valmistus käy käden käänteessä.

Lyhyellekin retkelle kannattaa valmistautua etukäteen, etenkin kun kyseessä on retkieväät. Kääri eväsleivät leivinpaperiin, makkarat tai soijanakit sujahtavat kätevästi uudelleen suljettavaan Eskimon Tuplis-pussiin. Jälkkärilettutaikinan kuivat ainekset voi sekoittaa jo valmiiksi Eskimon Vetsku-pussiin. Pakkaa kestäviin pusseihin mukaan tulitikut,Eskimon foliota ja kuituliinaa sekä suodatinpusseja, nämä toimivat mainioina makkaran tarjoilutaskuina. Ota mukaan reppuun vielä muutama foliovuoka sekä kertakäyttöisiä leikkuualustoja ja suuntaa luontoon valmistamaan ruokaa.

Eskimo on mukana Suomi100 Syödään yhdessä -hankkeessa ja haluamme kannustaa perheitä, pariskuntia ja kaveriporukoita nauttimaan ruoasta mahdollisimman paljon yhdessä. Tulevan vuoden aikana annamme vinkkejä ruoan valmistamiseen luonnossa ja retkieväiden kuljettamiseen repussa. Voit jakaa kuvan omasta eväshetkestäsi tunnuksella @eskimofin #retkieväät #syödäänyhdessä

Palkitsemme parhaita kuvia tuotepalkinnoilla!

 

 

Letut Eskimo Tuplis-pussissa  

Lettutaikinankin teko onnistuu helposti nuotion ääressä Tuplis-pussissa. Lisää ainekset kolmen litran Tuplikseen, sulje pussi tiiviisti ja ravistele sekä painele pussia varovasti niin, että ainekset sekoittuvat. Kun teet pussin kulmaan lopuksi pienen reiän, voit annostella taikinan suoraan pussista pannulle. Tällöin et tarvitse ylimääräisiä astioita tai kauhoja mukaasi retkelle.

 

Foliovuoka on nuotiokokin paras kaveri

Monia retkieväitä voi kypsentää Eskimon foliovuoilla suoraan avotulella. Vihannekset mausteineen voi kääriä folioon tai kypsentää ne muiden herkkujen kanssa foliovuoassa. Folio estää ruokaa palamasta, säilyttää sisällään herkkujen aromit ja pitää ne mehukkaina.

 

Suodatinpussista on moneksi 

Retkelle lähdettäessä repun sivutaskuun kannattaa aina sujauttaa muutama suodatinpussi. Suodatinpussin avulla voit suodattaa veden tai kuivata patikoinnista höyryyntyneet silmälasit. Siihen on helppo kääräistä nyhtökaurapita tai nuotiomakkara nautittavaksi.

 

 

 

Kuljeta ja säilö raaka-aineet ja ruoat turvallisesti!

Ilmatiiviiseen pussiin vakumoidut metsän antimet säilyvät tuoreena kotiin asti. Vakuumipussiin pakatut retkieväät säästävät tilaa repussa. Hanki kalastajan ja metsästäjän keittiötyövälineet ja lataa opas vakumointiin tästä. 

 

 

Panosta kattaukseen myös ulkona!

Retkelläkin voi kattaa kauniisti ja mikä sen parempi paikka kuin metsä antaa luovuuden kukkia. Asettele foliovuoat luonnon pannunaluselle, sammalelle. Solmi kuituliina-arkki kauniisti rullalle juurien avulla ja tarjoile herkkuja vaikka leivinpaperilla suojatulta kaarnalautaselta! Rosvopaistin voi nostaa kuopasta suoraan havujen päälle ja nauttia siitä suoraan yhdessä. Kädet ja naaman voi lopuksi pyyhkiä biohajoavaan kuituliinaservettiin, jonka voi polttaa viimein nuotiossa. Tässä resepti suussa sulavaan rosvopaistiin.

 

 

Kerää luonnon antimet talteen!

 

Muistathan, ettei roskat kuulu luontoon. Hyvänä ohjenuorana voi käyttää: ”Ota vain valokuvia ja jätä jälkeesi vain jalanjälkiä”. Suomessa poikkeuksen toki tekevät lukuisat metsänherkut, joita tietysti kehotamme poimimaan kotiin mukaan. Niiden kuljetus onnistuu loistavasti kestävissä Eskimon Tuplis- ja Vetsku-pusseissa sitten kun eväät on nautittu!

 

 

 Suojaa retkikeitin leivinpaperilla ja kuljeta ruokailuvälineet siististi Vetsku-pussissa

Leikkaa kotona leivinpaperista valmiiksi retkikeittimen kattilan tai paistinpannun pohjan kokoisia paloja. Näin keitin pysyy paremmin puhtaana ja sinun ei välttämättä tarvitse tiskata astioita ollenkaan. Retkiruoka-astiasto kulkee kätevästi Vetsku-pussissa liikamatta reppua.

 

 

Käy tutustumassa valikoimaamme Eskimon verkkokaupassa ja hanki parhaat työvälineet unohtumattoman retken toteuttamiseen!

 

 

KATSO LISÄÄ VINKKEJÄ SOMESTA

@eskimofin #retkieväät #syödäänyhdessä