Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Tapahtumat & Vinkit
Tunnelmia Eskimo-klubin tapahtumista sekä vinkkejä tuotetestaajilta ja klubiporukoilta

Jakakaa omia tunnelmia yhteisiltä aterioilta, ruoanlaitosta, retkistä ja muista makumatkoista sosiaalisessa mediassa tunnuksilla @eskimofin ja #parhaatmaut. Yllätämme kuvia jakaneita Eskimo-työvälineillä!

Liity mukaan intohimoisten kotikulinaristien kohtaamispaikkaan, Eskimo-klubiin!

Tunnelmia Eskimo-klubin sieniretkeltä

Vietimme lämpimän iltapäivän viime keskiviikkona Nuuksion kansallispuistossa Eskimo-klubin sieniretkellä. Oppaamme, sienineuvoja Hannu Ylönen, piti meille aluksi Turvalliset sienet -opastuksen, joka sisälsi vinkkejä parhaimpien ruokasienten tunnistamiseen. Metsä on Hannun intohimo ja hänen sieniharrastuksellaan on ikää kymmeniä vuosia. Hannun yritys, Sieniretki Y, on Metsähallituksen kumppanuusyritys Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistojen alueella.

Kuljimme metsässä noin kaksi tuntia, pysähtyen aina sieniä löytäessämme. Hannu opasti kärsivällisesti uudestaan ja uudestaan meitä siitä, mitkä sienet kannatti korinpohjalle kerätä, ja mitkä jättää luontoon. Saipa meistä yksi lempinimen Seitikki-Sanna, bongattuaan varmasti ainakin kymmenen eri seitikkiä matkan varrelta. 

Nuotiopaikalle päästyämme, oli kaikilla kertynyt koreihin ainakin muutamia sieniä, ja niistä Hannu valmisti meille maistiaisia nuotiolla. Saimme myös maistaa Hannun valmistamaa mustatorvisienituorejuustoa, sekä herkullisia sienimuffineja kahvin ja teen kanssa. Hannun retkillä tarjoamat leivonnaiset ja juomat ovat itse valmistettuja ja pääosin itse luonnosta kerätyistä raaka-aineista. Näitä olikin ilo päästä maistamaan!

Kiitos kaikille reippaille Eskimo-klubilaisille tästä rentouttavasta klubitapahtumasta! 


Tunnelmia Eskimo-klubin grillitapahtumasta

Yhteistyössä Weber, Atria ja Gastrobar Emo

Vietimme yhteistyössä Weberin ja Atrian kanssa lämpöisen perjantai-illan Weber Academy grillikurssilla kahdentoista Eskimo-klubilaisen kanssa. Grillausklubitapahtuma järjestettiin upeissa puitteissa Gastrobar Emon terassilla, ja pääkokkina hääri Emon ravintoloitsija sekä keittiöpäällikkö Ilkka Lääveri ja iltaa isännöi keittiömestari Aki Wahlman.

Iltamme alkoi kuudelta tervetulopuheella, jonka jälkeen jakauduimme ryhmiin. Ilkka kertoi muutamia käytännön asioita ja oppeja muun muassa suorasta ja epäsuorasta lämmöstä, sekä grillaustekniikoista. Aika nopeasti pääsimme tositoimiin valmistamaan monia illan tulevista ruuista. 

Ensimmäisenä suupalana saimme nauttia luomunaudan sisäfileetä ja basilikapestoa - mieletön makuyhdistelmä! Alkuruoaksi valmistettiin mausteista porkkanakeittoa ja lisukkeena tarjoiltiin grillattua leipää basilikaöljyllä. Happamahkot omenasiivut antoivat ihanan vivahteen keitolle. 


Seuraavaksi saimme nauttia risotosta, joka sopii sellaisenaan myös lisukkeeksi. Risotossa oli herkullisia sieniä sekä vihreää parsaa. Parmesaanijuusto antoi risottoon täyteläisen maun. Risoton jälkee oli vuorossa kuhaa käärittynä pekoniin. Kuka olisi arvannut yhdistää vaalean kalan ja pekonin? Jatkoon! Lisukkeena oli kukkakaalipyreetä sekä grillattua hillottua punasipulia. Koska vatsa ei vielä tässä vaiheessa ollut tarpeeksi täynnä, seuraavana pääruokana oli porsaan kasleria sekä grillattuja vihanneksia. 


Kaiken kruunasi grillissä valmistettu jälkiruoka. Tämä ihanan raikas grillattu ananas mascarponekreemin ja pistaasin kera sopi enemmän kuin hyvin päättämään erittäin upean illan. Kymmeneltä illalla vatsa täynnä jos minkälaista herkkua ja pää täynnä uusia oppeja oli hyvä startata kohti kotia.

Neljän tunnin ajan Emon terassilla riitti tuoksuja, naurua, puhetta ja hyvää fiilistä. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, ja iso kiitos kaikille kurssille osallistuneille Eskimo-klubilaisille!


 

Tunnelmia Eskimo-klubin kakkukurssilta

Vietimme aurinkoisen sunnuntaipäivän kakkujen koristelun parissa yhdeksäntoista Eskimo-klubilaisen kanssa. Kurssia vetämään olimme saaneet Marjo Moilanen Marjon Herkkukakusta ja Pia Penttilä KakkuHelmi Oy:stä. Yhdessä nämä daamit ovat kiertäneet Suomea jo kolmen vuoden ajan järjestäen Kakkukurssikiertuetta. 

Aloitimme kurssipäivän sokerimassan värjäämisellä. Värjätystä sokerimassasta pääsimme harjoittelemaan kukkakoristeiden tekoa. Marjo ja Pia opettivat kädestäpitäen kuinka kauniita ruusuja valmistetaan. Terälehti kerrallaan valmistui kaikenvärisiä ja kokoisia upeita sokerimassaruusuja. Nämä opit tulevat varmasti monella kurssilaisella käyttöön nyt kevään ja kesien juhlakauden kynnyksellä. Käsinvalmistettavien ruusujen lisäksi teimme muoteilla valmistettavia kukkasia, kuten pioneita ja pikkukukkia.

Sokerimassan työstämisen harjoittelun lisäksi keskityimme kurssilla pursotustekniikoiden ja kakun kuorruttamisen saloihin. Pia näytti meille kuinka kakun saa siististi kuorrutettua kermalla, ja mitä kaikkia eri vaihtoehtoa kakun koristeluun on eri pursotustekniikoita hyödyntäen.

Meillä oli erittäin antoisa kurssipäivä, ja taskuun jäi paljon hyviä oppeja, vinkkejä, sekä niksejä hyödynnettäväksi. Kiitos kaikille klubilaisille ja Marjolle sekä Pialle onnistuneesta ja mukavasta päivästä!


Tunnelmia Eskimo-klubin koskikalastustapahtumasta

Vietimme toukokuisen, aurinkoisen päivän, erittäin lämminhenkisessä klubitapahtumassa Kymijoen Siikakoskella. Kymi Fishing Shop Oy:n järjestämä Eskimo Open on, koskikalastuksen ympärille rakennettu, kolmipäiväinen tapahtuma. Valitsimme ilmoittautuneiden Eskimo-klubilaisten joukosta kuusi innokasta kalastajaa tapahtuman Eskimo Grand Open -avajaispäivään.

Meitä helli niin sää, kuin ammattitaitoiset ja avuliaat kalaoppaat. Heidän arvokkaat vinkit otettiin heti tapahtumassa käyttöön, ja niistä on varmasti iloa tulevaisuuden kalareissuilla. Tämän tasoisesta opetuksesta on voinut vain haaveilla! Tarttuipa noviiseillakin saalista ihan kotiin vietäväksi asti.

Päivä hurahti todella vauhdikkaasti kosken kauniissa maisemissa, ja muonituksesta vastanneet daamit olivat ylittäneet itsensä. Saimme herkutella päivän mittaan lohisopalla, lihapadalla, itse leivotuilla korvapuusteilla ja tuoreella kahvilla.

Avajaispäivään osallistui yhteensä neljäkymmentä kalastuksen ystävää. Päivän päätteeksi täyden palvelun tapahtumassa vielä saaliit fileoitiin ja vakumoitiin Eskimo-työvälineillä! Oli upeaa seurata vierestä, kun ammattilaiset fileoivat kaloja. Siinä ei kauan nokka tuhissut yhden kalan kimpussa.

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille Eskimo-klubilaisille. Te teitte päivästä ikimuistoisen!


Tunnelmia Eskimo-klubin askartelutyöpajasta 

Kokoonnuimme maaliskuun lopussa Eskimo-keittiölle kädentaitojen äärelle. Järjestimme yhdessä Tuunaajamutsin kanssa tuunaustyöpajan Eskimo-klubilaisille, jossa askartelimme kierrätysfoliosta lahjarasioita. Tuunaajamutsi kertoi aluksi siitä, mitä hyötyjä käsillä tekemisestä on, ja kuinka tärkeää varsinkin tietotyöläiselle on päästää luovuus välillä valloilleen!

Digitalisoituvassa maailmassa kaipaamme konkretiaa ja käsille muutakin tekemistä kuin näppäimistön naputtelua tai älylaitteen tökkimistä. 

Tuunaajamutsin työpajoissa tehdään uutta kierrätysmateriaalista ja päästetään luovuus lentoon. Kun työstettävä materiaali on kertaalleen käytettyä kierrätysmateriaalia, voi täysin ilman paineita kokeilla, mitä omin käsin syntyy. Tuunauspajat ruokkivat luovaa ongelmanratkaisukykyä, antavat onnistumisen tunteita, rentouttavat, avaavat uusia näkökulmia ja yhdessä tekeminen hitsaa tiimiä yhteen", Tuunaajamutsi kirjoittaa sivuillaan.

Lue Tuunaajamutsin blogista kuinka Eskimo-foliosta syntyi taitavissa käsissä konvehtirasioita!


Tunnelmia Eskimo-klubin talvipiknikiltä


Vietimme Eskimo-klubin ensimmäistä tapahtumaa, Eskimo Talvipiknikiä, luonnon päivänä 4.2. Kokoonnuimme tunnelmallisella Mäntykodalla, joka sijaitsee Maahisenkierroksen varrella Nuuksion kansallispuistossa. Kaksikymmentä retkiruoasta kiinnostunutta klubilaista oli saapunut kuuntelemaan Kuukausi yksin erämaassa -blogia kirjoittavan, intohimoisen retkeilijän ja vaeltajan, Minna Jakosuon, vinkkejä retkiruokailuun.

Aloitimme aamun nuotioleivillä, joiden päälle Minna oli valmistanut kuhamoussea. Moussen Minna oli valmistanut kotona, ja pakannut suoraan Eskimo pursotinpussiin. Pursotin pussista täytettä oli helppo pursotella isollekin joukolle suoraan nuotiolla paahdetuille leipäpaloille. 

Kuhamousseleipästen jälkeen saimme herkutella Suomi-piirailla, joiden suussa sulavaan taikinakuoreen oli leivottu ohraa, porkkanaa, sipulia ja nokkosta. Piiraset nautittiin käyttäen Eskimo suodatinpusseja grillitaskuina! Toimii muuten myös perinteisen makkaran kanssa, jota ainakin pienin retkeilijä jäi kaipaamaan!

Nuotiolla porisi pitkin päivää herkullinen pannukahvi ja Eskimo haudutuspusseihin pakattu irtotee hautui valurautapannussa. Kahvin kylkeen Minna oli valmistanut puhtikaurapalloja, joita dippailimme sulatettuun suklaaseen. Rouhi suklaa valmiiksi Eskimo Tuplispussiin kotona, niin sulattaminen käy nopeasti nuotiopannussa! Eskimo Tuplis- ja Vetskupussit ovat muutenkin mainiot retkeilijän apurit. Kuljetat niissä niin kahvit, suklaat, talouspaperit, tulitikut, vaihtosukat, kartat kuin eläinkaverin eväät retkelle mukaan, ja tavarasi säilyvät kosteudelta turvassa.

Kiitos Minnalle hauskoista tarinoista ja hyvistä vinkeistä, ja kiitos kaikille osanottajille! Uskomme, että retkeilykärpänen puraisi monta tilaisuuteen osallistunutta. Haluaisimme mielellämme kuulla teidän kokemuksia retkeilystä ja ulkona valmistetuista aterioista. Jaa omat kokemuksesi Eskimon sosiaalisen median kanavissa tägillä #retkieväät ja voit voittaa Eskimo työvälineitä!