Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

TAISTELEMME PARHAIDEN MAKUJEN PUOLESTA

KIITOS, ETTÄ VALITSIT VASTUULLISEN ESKIMO-TUOTTEEN!

Me olemme parhaita makuja ja ruokaelämyksiä etsivien palveluksessa. Synnytämme ideoita ja työkaluja ruoan valmistamiseen, säilyttämiseen ja kuljettamiseen sekä keittiön puhdistamiseen. Asiakkaamme näyttävät meille suuntaa parhaiden makuelämysten luomisessa. Haluamme täyttää asiakkaiden odotukset toimimalla vastuullisesti ja tähtäämme ylivoimaiseen asiakaskokemukseen.

 

ESKIMO-TUOTETTA KÄYTTÄMÄLLÄ TEET NÄMÄ VASTUULLISUUS-TEOT

  • PROFESSIONAL FOOD CONTACT - ELINTARVIKEKONTAKTIIN SOVELTUVAT VASTUULLISET TUOTTEET

Olemme jo usean vuoden ajan toimineet pitkäjänteisesti kestävän kehityksen eteen. Ajattelemme, että parhaat raaka-aineet tarvitsevat rinnalleen parhaat työvälineet. Siksi pidämme huolta, että tuotteemme lunastavat lupauksen ”Professional food contact”. Lupauksen mukaisesti tuotteemme ovat turvallisia käyttää elintarvikekontaktissa ja niiden valinnassa ja valmistamisessa on huomioitu kestävä kehitys.

Valmistamme kaikki tuotteemme elintarvikehyväksytyistä raaka-aineista ja meille on myönnetty ISO22000-sertifikaatti, joka osoittaa, että täytämme kansainväliset vaatimukset elintarviketurvallisuuden osalta. Olemme saavuttaneet useiden muitakin laatua mittaavien tahojen luottamuksen. Tuotteillemme ja toiminnallemme on myönnetty lukuisia eri sertifikaatteja. Autamme asiakkaitamme vähentämään ruokahävikkiä opastamalla suomalaisia säilyttämään ruoat oikein. 

  • PAREMPAA TYÖHYVINVIONTIA JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ TUOTANTOA RAUMAN LAPISSA

Avainlippu-merkillä varustetut Eskimo-tuotteet on valmistettu Suomessa Fredman Operationsin tehtaalla Rauman lapissa. Seuraavat askeleemme ovat jo mietittyinä. Meille on lokakuussa 2016 myönnetty sertifikaatti OHSAS 18001 työterveys- ja työturvallisuusjohtamisjärjestelmään. Tavoitteenamme on ehkäistä työtapaturmia ja turvata henkilöstön hyvinvointi entistä paremmin. Olemme sitoutuneet savuttomaksi työpaikaksi 1.9.2016 alkaen. 

Kunnioitamme toiminnassamme kansainvälisiä BSCI-toimintaperiaatteita ja tuotantolaitoksemme Rauman Lapissa toimii esimerkkinä ympäristöä kunnioittavana tuotantolaitoksena. Seuraamme koko toimitusketjumme vastuullisuutta BSCI-periaatteiden mukaan. Olemme onnistuneet alentamaan hiilidioksidipäästöjämme viimeisten seitsemän vuoden aikana yli 30 prosenttia ja kierrätämme yli 95% tuotannosta syntyvästä jätteestä.

Lähes 90 % materiaalihankinnoistamme on uusiutuvia raaka-aineita. Kotimaisten uusiutuvien raaka-aineiden osuus hankinnoistamme on yli 45 %. Fredman on Avainlippu-yritys ja monille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Lisäksi esimerkkinä leivinpaperimme ovat Joutsenmerkittyjä ja keittiöiden puhdistamisessa käytetyt kuituliinat on valmistettu suomalaisesta puukuidusta. 

  • TAVOITTEENA ”NOLLA” JÄTETTÄ KAATOPAIKALLE

Jatkuvana tavoitteenamme on vähentää tuotannostamme syntyviä ympäristövaikutuksia ja pyrimme hyödyntämään kaiken tuotannosta syntyvän jätteen. Esimerkiksi Fredmanin suodatinpussin valmistuksesta ei synny lainkaan jätettä vaan tuotantoa ohjaa kiertotalousajattelu.

Valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteena on, että vuonna 2016 alle 20 prosenttia yhdyskuntajätteestä siirtyy kaatopaikalle. Kuitenkin jo nyt tehtaamme tuottamasta jätteestä kierrätykseen siirtyy yli 95 prosenttia. Kaatopaikkajätteen osuus jakelukeskuksen tuottamasta jätteestä on vain 0,05 prosenttia. Meille on myönnetty ISO14001-sertifikaatti, joka osoittaa, että toteutamme tuloksellista ympäristöasioiden hallintaa. 

Raportoimme ilmastonmuutos vaikutuksistamme CDP Climate Change -ohjelman kautta, joka on maailman suurin ympäristövastuututkimus.

  • EDELLÄKÄVIJÄNÄ LUOMASSA INNOVAATIOITA

Kestävän kehityksen lisäksi arjen innovaatiot ja digitalisaation synnyttämät mahdollisuudet ohjaavat toimintaamme. Digitalisoituminen tarkoittaa meille etäpäivien ja verkkokokousten lisäksi paljon muutakin. Se auttaa meitä innovoimaan uusia ratkaisuja, joiden myötä asiakkaamme voivat omassa toiminnassaan huomioida vastuulliset toimintatavat.

Kuulumme myös suomalaiseen yritysvastuuverkostoon, FIBS ry:hyn

 

MITEN VOIT VAIKUTTAA ITSE

Kierrätä oikein

Löydät tuotteistamme kierrätys- ja pakkausmerkinnät. Huolehdimme, että merkinnät on esitetty pakkauksissa selkeästi. Fredman on Suomen Pakkauskierrätys Ringin jäsenyritys. Rinki huolehtii kierrätyspisteiden pystyttämisestä ja huollosta.

 

Valitse pakkaus tai kääre tarpeidesi mukaan

Valmistaessasi, kuljettaessasi tai säilyttäessäsi ruokaa, mieti aina millaisen työvälineen, pakkauksen tai kääreen tarvitset. Esimerkiksi folio varaa ominaisuuksiensa puolesta hyvin lämpöä, joten suosittelemme käyttämään foliota vain yhdessä kuumien ruokien kanssa. Elmukelmu taas suojaa hyvin kylmät ruoat ja säilyttää näiden aromit myös kylmiössä. 

 

Vältä ruokahävikkiä

Hukkaan heitetty ruoka kuormittaa ympäristöä, joten suosittelemme käyttämään keittiössä aikaa suunnitteluun ja ennakointiin. Huolehdi, että säilytät ja pakastat ruokia tarkoituksenmukaisissa pakkauksissa ja kääreissä. Tarkista kaappien ja kylmiöiden säilytyslämpötilat säännöllisesti, ja pidä kaapit järjestyksessä.

 

HALUATKO TIETÄÄ ENEMMÄN YKSITTÄISESTÄ TUOTTEESTA?

Tutustu tuotteisiimme tarkemmin täällä.