Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

VILLD - Villiruokaa ja Suomen luontoa
Uuden sukupolven ruokaohjelma juhlistaa sata vuotta täyttävän Suomen luontoa

HIPSTERIKOKKI JA SUPERBLOGGAAJA TUOTTIVAT UUDEN SUKUPOLVEN RUOKAOHJELMAN - VILLD YHDISTÄÄ RAKKOLEVÄN, MUURAHAISET JA PIHKAN FINE DININGIIN — JA SOMEEN

Suomen jännittävin ruokaohjelma VILLD tuo parrasvaloihin suomalaisen luonnon hyödyntämättömät raaka-aineet. Jokaisessa jaksossa paneudutaan yhteen lähiluonnon raaka-aineeseen, jonka ympärille huippukokki Ossi Paloneva valmistaa herkullisen annoksen. Palonevan opissa on Suomen pioneeribloggaajiin kuuluva toimittaja Noora Shingler, jolle kokki opettaa villiraaka-aineiden keruuta ja käyttöä. Ensimmäisessä kolmessa VILLD-jaksossa kokataan ruokaa rakkolevästä, muurahaisista ja pihkasta, sekä visioidaan tulevaisuuden ruokakenttää ja puhutaan ruokapolitiikkaa.

 

Eturivin tekijät

Ossi Palonevaon itseoppinut fine dining –kokki, joka tunnetaan etenkin innokkaana lähiraaka-aineiden käyttäjänä, villiruoan puolestapuhujana, sekä hävikkiruokaprojektien vetäjänä. VILLD-ohjelma perustuu Palonevan Vaasassa vuosina 2015 ja 2016 toimineen villiruoka-pop-up –ravintola VILLDin konseptille. Parhaillaan Paloneva työskentelee ravintolapäällikkönä pikaruokaravintola EGGissä.

 

Noora Shingler on suomalaisen blogikentän pioneeri: Shingler on kirjoittanut ekologiseen ja eettiseen elämäntyyliin keskittyvää Kemikaalicocktail-blogia 10 vuoden ajan ja tavoittaa yli 50 000 suomalaista kuukausittain. Luonnonkosmetiikkaa suunnitteleva toimittaja on erityisen kiinnostunut raaka-aineista, joita lähiympäristöstä ei vielä hyödynnetä.

 

Paloneva ja Shingler ovat intohimoisia ruoka- ja luontoihmisiä, joiden osaamiset täydentävät toisiaan. Molemmilla on lisäksi vahvasti hyppysissään sosiaalinen media, joka on aktiivisesti läsnä VILLD-ohjelmassa: Shingler somettaa Palonevan annoksia ja kuvaa metsäseikkailuja ohjelman Instagram-tilille.

 

Jotakin ihan uutta

VILLD on paitsi sisällöllisesti uudenlainen ruokaohjelma, myös tekotavaltaan poikkeuksellinen projekti, joka haastaa perinteisen television jakelukanavia myöten.

 

”Suomalainen ruokaohjelmatarjonta on ollut pitkään aika mielikuvituksetonta. Ruokakenttä elää isoa murrosta, mutta ohjelmapuolella ei siihen ole tartuttu. Lisäksi visuaalisimmat ruokasisällöt on totuttu näkemään sosiaalisessa mediassa; Instagramissa, Pinterestissä jne. Haluamme ravistella käsityksiä paitsi siitä, mistä ja miten ruoka hankitaan, myös tuoda ihmisten verkkokalvoille Suomen kauneinta, liikkuvaa ruokakuvaa”  Paloneva kertoo.

 

”VILLD on ylistyspuheenvuoro suomalaiselle luonnolle, jossa meidän molempien mielestä on älyttömästi hyödyntämätöntä potentiaalia” tuottaja Shingler täydentää. Kaksikko on suunnitellut ohjelmakonseptin yhdessä ja vastannut netti-tv-sarjan tuotannosta ja toteutuksesta. Sarjan ovat kuvanneet Johannes Östergård ja Mikko Manninen, joka vastaa myös leikkauksesta.

 

Jakso 3 - Rakkolevä

 

 

 

Lue lisää ja katso reseptit Kemikaalicoctail-blogista.

 

Jakso 2 - Muurahaiset

 

 

Jakso 1 - Pihka